Permacultuur - Compost maken

Michiel Demey is een doorgeschoten wetenschapper van opleiding maar herontdekte zijn wortels in de permacultuur een 10-tal jaar geleden. Hij leerde van de natuur op een permacultuur project Far Field, werd omgeschoold tijdens een jaarstage bij vzw Mier, een PDC in Het Voedselbos een jaartraject bij Yggdrasil. En bloeide helemaal open in zijn eigen vzw Houdbaar. Hiermee werden eetbare tuinen ontworpen en ook aangelegd, met een groep vrijwilligers en de bewoners. Ook de aanleg van groendaken, voedselbossen en de bouw van pergola’s, groene carports en bolvormige serres behoorden tot de activiteiten.

Dit alles mondde uit in een versmelting van alle kennis en vaardigheden met die van zijn levenspartner Julie in De Verwildering. In Vinderhoute laten ze een eetbaar veld groeien met (meerjarige)groenten, kruiden, bessen en fruitbomen.
De Verwildering is een plantenkwekerij, workshop plek en kweekvijver van eetbare planten.

Permacultuur als manier om naar je omgeving te kijken, om te leren, te groeien en mee te surfen op de kracht van de natuur.

Permacultuur Workshops

23 mei 2021 - Ter Beken
9u00-12u00 - Mariakerke
Workshop 1 - Kick-off

Beginnen bij het begin, observatie, permacultuur principes, bodem, composteren,...

-> praktisch: composthoop opzetten

13 Juni 2021
9u00 - 12u00 - Vinderhoute
Workshop 2 - Verwildering

Permacultuur in de praktijk: werking van De Verwildering, biodiversiteit als sleutelbegrip, plantlagen, microklimaatjes, moestuin, kruiden, bessen, fruitbomen,...

-> praktisch: diverse mogelijkheden op vraag van de groep

27 Juni 2021 - Ter Beken
9u00 - 12u00 - Mariakerke
Workshop 3 - Wortelen

Wortelen op de nieuwe plek: hoe kunnen we toepassen wat we geleerd hebben? Verderzetting van het project.

-> praktisch: installatie van de moestuinbak.